През 1981 година Тина Търнър посещава България като част от свое

...
През 1981 година Тина Търнър посещава България като част от свое
Коментари Харесай

„Лови те ток до нея“: Журналистът Янчо Таков за интервюто му с Тина Търнът преди 42 години

През 1981 година  Тина Търнър посещава България като част от свое международно турне, което включва и няколко страни от Източна Европа.

Докато е бременна, брачният партньор ѝ я бие с разтегач за обувки и окачалка

Преди 42 години в зала Универсиада кралицата на рока изнася своя концерт за софийската аудитория като част от нейното интернационално турне, което гостува в няколко български града.

Журналистът Янчо Таков е един от дребното българи с персонална среща с Тина Търнър. След концерта в Универсиада, той я кани  за изявление в една от най-популярните телевизионни стратегии „ Всяка Неделя “.

„ Веднага се съгласи. Погледан ме в очите и попита по кое време. По време на изявлението я попитах – „ Добре, ти си на върха, на най-високия - какво правиш от тук нататък “. Тя се засмя и уточни нагоре “, спомня си журналистът.

„ Дойде с една хубава, копринена рокля. Страхотна сила - просто те лови ток като стоиш до подобен човек. Непрекъснато приказва, непрестанно се движи и доста внимава. За феновете не знам, за мене беше събитие, тъй като контактувах директно с индивида. Нямаше тогава интернет. Звъняха, пращаха писма и по този начин. Спомен ми е цялото другарство с нея, това страшилище от гений, това ми е споменът. Всичко, което сподели, помня. Помня и всичко, което е изпяла “, добави той.

„ За подобен човек е мъчно да се приказва и постоянно е незадоволително. Ако някой ме пита какво е Тина, ще кажа, че това е гласът на Господ “, уточни Янчо Таков.

След като Тина Търнър завършва турнето си у нас преди 42 години, като спомен от концерта звукозаписната компания Балкантон издава нейна дългосвиреща плоча.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР